Fiets tegen diabetes

Powervrouwen: Yesss, doelen behaald!

Vorig jaar waren we vrijwilliger bij de eerste Fiets tegen Diabetes tochten. Dit jaar gaan we dit weer doen. Toch wilden we ook fietsen. Daarom organiseerden we onze eigen tocht. Lees ons verhaal in deze blog.

Vorige jaar waren we vrijwilligers bij de eerste Fiets tegen Diabetes tochten. Dit jaar zijn op 26 september weer vrijwilliger. Ontzettend leuk, maar enorm jammer dat we zelf niet mee kunnen fietsen. Dus zo kwamen op het idee om op een andere dag met elkaar 50 km te fietsen voor het goede doel: onderzoek mogelijk maken voor de kunstmatige alvleesklier voor jongeren en kinderen.

Gaat het ons lukken?

Woensdag was het zover. Rond 16.00 uur verzamelden we ons bij Lianne haar huis. De fietsen werden nog even goed afgesteld en we maakten ons klaar voor de tocht. Rond 17.00 vertrokken we. Wel wat gespannen. Gaat het ons lukken? Gaan we onze doelen halen? Houden we 50 km wel vol? Zou het niet te warm zijn voor één dame die zwanger is of voor de ongetrainde dames (en dat zijn er meerdere). Maar we zijn ervoor gegaan. Want, wat is een avondje afzien wanneer je dit vergelijkt met kinderen en jongeren die dagelijks de strijd moeten voeren tegen te hoge en/of te lage bloedglucosewaarden? 

We hebben daarom onze fietstocht ook heel serieus genomen. Die 50 km moest gefietst worden. De route is een dat tevoren gemaakt en voor gefietst door Evert-Jan en Melvin.

De eerste 20 kilometer gaan voorspoedig


Na ruim een uur hadden we al 20 km gefietst. Tijd voor een pauze. Even opladen weer opladen voor het volgende stuk. Want het is nog maar de vraag of de volgende kilometers even gemakkelijk afgelegd gaan worden als de eerste twintig. Na een broodje eten, drinken en natuurlijk gezelligheid, snel weer door voor het volgende stuk. 

Verassing en zadelpijn

Verassing! Na vijfendertig kilometer fietsen staan Liesbeth en Koos ons op te wachten met lekkers en drinken. Het voelde alsof we er echt al weer aan toe waren. Heerlijk, even een korte pauze en de benen strekken. 

Met nieuwe energie en vol goede moet maakten we ons op voor de laatste vijftien kilometer. Begint toch een beetje te voelen als: 'Nog even doorbijten!' Hoewel we het goed konden volhouden, kregen we wel last van zadelpijn. Maar dat is goed te verdragen voor dit goede doel. We zetten gewoon door.  Rond half negen (dus we hebben er ongeveer 3,5 uur over gedaan) bereiken we de finish. Opgewacht met applaus en bloemen! 

Ondertussen hebben we niet alleen onze kilometerteller, maar ook die andere teller in gaten gehouden. 'Gaan we die 1000 euro halen?'  Ook dat is gelukt. Het eindbedrag van onze actie is 1025 euro. 

Geweldig! We hebben onze doelen behaald, wat een mooi gevoel is dat! Dat geeft extra energie voor 26 september. Iedereen die ons heeft gesponsord, zich betrokken heeft getoond, die zich inzet voor 'Fiets tegen Diabetes', enorm bedankt. 

Tot ziens op 26 september!