Fiets tegen diabetes

Naoberschaptocht, eerste big tour na Corona lockdown

Vanaf 1 juli zijn evenementen weer toegestaan. Dat is goed nieuws! Het geeft meer ruimte aan de ‘Noaberschaptocht’ dan we hadden gedacht! Je leest in deze blog waar we op hopen en hoe we deze tocht vorm willen geven.

Niet alles kan

Niet alles wat we in gedachten hadden gaat lukken. Veel wel! Na het naar buiten brengen van de plannen en het vaststellen van de datum, begint het pas echt. Nadenken over wat wel kan en wat niet. Dan denk je het duidelijk te hebben, worden de Corona regels versoepelt. Wat betekent dat vakanties weer kunnen. Prachtig! Maar dan is een datum als 11 juli niet meteen handig. Wel kunnen we straks met trots zeggen dat de Noaberschaptocht één van de eerste toertochten is geweest die na de Corona-crisis is georganiseerd. 

Wat wel kan

Mooi is dat we als groep kunnen fietsen. Dachten we in ons eerste plan nog aan tweetallen die met een redelijke tussenruimte achter elkaar fietsen, weten we nu dat het kan in grotere groepen. Dat maakt dat we ook even bij elkaar in het wiel kunnen fietsen. Dat we gemakkelijker met elkaar een praatje kunnen maken onder het fietsen. Dat we onderweg korte stops kunnen maken voor verzorging. Uiteraard houden we ons bij een stop aan de 1,5 meter, blijven we alert op de hygiëne en letten we goed op en houden gepaste afstand van andere weggebruikers.

Vroeg opstaan

Voor sommige van ons zal het vroeg opstaan zijn om op tijd (uiterlijk 7.30 uur) aan de start te zijn bij de haven van Elburg. Want deelnemers die hebben toegezegd de uitdaging aan te gaan, komen van heinde en ver. Om maar een paar plaatsen te noemen: Nijmegen, Groningen, Arnhem, Utrecht, Amersfoort en Harderwijk. Zoals het er nu uitziet, gaan we met minstens 12 deelnemers van start om de gehele tocht te fietsen. En natuurlijk mag die groep nog groter worden. Graag zelfs nu het weer kan. Wanneer je deelneemt, voel je vooral vrij om enthousiaste fietsers uit te nodigen om de gehele of een deel van de tocht met je mee te fietsen. Vraag ook of ze je willen supporten door bijvoorbeeld je prestatie te delen op Facebook of een donatie te doen. 

Of er fietsers onderweg gaan aansluiten is nog niet duidelijk. Het zou fantastisch zijn wanneer er velen zijn die een stuk met ons op willen fietsen, ergens onderweg aansluiten, zich melden als ‘noaber’. Aanhaken is eenvoudig. Op aanvraag krijg je een ‘link’ waarmee je de groep die de gehele tocht fietst precies kunt volgen.(Neem contact op om af te stemmen via info@fietstegendiabetes.nl). 

Dag van saamhorigheid

De eerste bestemming is Goor. Hier gaan we op bezoek bij Inreda. Het bedrijf van Robin Koops waar de kunstalvleesklier wordt ontwikkelt. Hij zal ons bijpraten over de laatste stand van zaken. Daarna gaan we door naar Arnhem voor een bezoek aan de thuisbasis van de Bas van de Goor Foundation. Daarna gaan we weer richting Elburg. Tijdens het fietsen kijken we naar elkaar om, maken we er geen wedstrijd van, passen we ons aan aan de zwakste schakel, motiveren we elkaar, delen we ervaringen, maken we er een dag van saamhorigheid van en maken we plannen voor 26 september. 

Trots!

Team ‘Fiets tegen Diabetes’ zal trots voor het eerst de nieuwe shirts dragen om de stichting en haar missie uit te dragen. Ook zal er de gehele dag een volgauto/bezemwagen ‘binnen handbereik’ zijn. In de volgauto gaan EHBO spullen, water en wat versnaperingen mee. Ook kun je bij de start spullen die je onderweg nodig hebt (lunch, medicijnen, etc.) aan de volgauto meegeven. 

Specifieke tochtinformatie

  • Verzamelen vanaf 7.00 uur op de parkeerplaats aan de Havenkade te Elburg (8081 GP), vertrek uiterlijk 7.30 uur
  • Zorg zelf voor de spullen die je echt nodig hebt (medicijnen, bloedglucose controle middelen, reserve spullen i.v.m. je diabetes, etc.)
  • Zorg voor je eigen lunch (we hebben maar beperkte verzorging)
  • Tijdens de toertocht hoeven we onderling geen 1,5 meter afstand te houden. We fietsen in groepjes. Wel houden we 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Bij de start-, finish en pauzeplaatsen houden we onderling wél 1,5 meter afstand.
  • We houden ons aan de hygiënevoorschriften van het RIVM.
  • De (GPX-) route kun je downlaoden met de volgende link: http://tour.mapout.me/pVXljBlkQgCdHtBh22xNAw
  • Wanneer je wilt aansluiten of de deelnemers aan de route wilt volgen stuur dan een bericht naar: info@fietstegendiabetes.nl . met je naam en 06 nummer. Je ontvangt dan een via Whats-app een link waarmee je ons kunt volgen.