Inschrijven

Siska & the Sugarcubes

Donaties

€855,-
€750,-
Drukkerij Zoeterhage - € 50 | Frans & Sonja Molenkamp - € 100 | Frans & Sonja Molenkamp - € 100 | Joke Eilers - € 10 | Greet van Breugel - € 20
Bekijk alle donaties

Teamleden

Siska

Meriel

Sandra

annelies

Richard

Ron

Maaike

Richard

Robbert

Hetty

Wat is de reden dat jullie je tegen diabetes in zetten?

De kunstalvleesklier ‘Inreda AP’ (Inreda Artificial Pancreas) geschikt maken voor kinderen met diabetes type 1 (DBT1) is een doel waar wij met ons fietsteam ‘Siska & the Sugarcubes’ ons graag voor in willen zetten. Ikzelf (Siska) heb DBT1 gekregen toen ik 8 jaar was. Op de dag van de diagnose DBT1 hield (een groot deel van) mijn kind-zijn op. Vanaf dat moment moest ik 24/7, jaar in jaar uit, mijn bloedsuikerregulatie zelf managen. Een goede diabetesregulatie is een oneindige strijd die enorm veel doorzettingsvermogen en energie kost. Bij mij heeft dit na 40 jaar DBT1 geresulteerd in een diabetes burn-out en de ontwikkeling van lange termijn complicaties, bij mij uit zich dit (nu nog) vnl. in ‘versuikering’ van mijn bindweefsel, waardoor o.a. pijnlijke en stijve handen. De kunstalvleesklier betekent voor mij een nieuw leven. Een nieuw leven waarin de lange termijn complicaties gestopt worden en mijn diabetesmanagement vóór mij wordt overgenomen door de zelflerende (!) Inreda AP. Hoe mooi zou het zijn als kinderen met DBT1, een nieuw leven krijgen met de Inreda AP, als ze nog kind zijn. Als kind, kind mogen blijven en als volwassene een volwaardig leven mogen leiden zonder al die nare lange termijn complicaties. Dat is toch de wens voor ieder kind met DBT1 en voor zijn/haar ouders! Sponsor dit belangrijke doel om de Inreda AP zo snel mogelijk geschikt te maken voor kinderen met diabetes type 1! Ze verdienen het zó enorm!

Waarom zouden mensen jullie moeten sponsoren?

De Inreda AP voor volwassenen is sinds een jaar een feit. Een prachtig apparaat dat volwassenen met DBT1 hun leven terug kan geven. De Inreda AP is nu nog niet geschikt voor kinderen. Het apparaat heeft nog een vrij groot formaat en maakt gebruik van 2 infuussets en 2 sensoren. Belangrijke aanpassingen om de Inreda AP óók geschikt te maken voor kinderen zijn o.a. gericht op de ontwikkeling van een kleiner formaat apparaat en op het integreren van de infuussets met de sensoren. Voor dit onderzoek is geld nodig. Door ons team te sponsoren dragen ook jullie je steentje bij om dit belangrijke doel steeds dichterbij te brengen. Heel veel dank hiervoor!

Sponsor dit Team

E-mailadres

Volledige naam (niet verplicht)

Donatiebedrag

Exclusief €0,35 transactiekosten.

Stichting Fiets tegen Diabetes

Hellenbeekstraat 153, 8081HV Elburg

KvK-nummer: 74088971

BTW-nummer: 859768570

Contact

info@fietstegendiabetes.nl

+316 249 541 76