Let op! In tegenstelling tot vorig jaar is inschrijven op de dag zelf niet meer mogelijk - i.v.m. Corona wordt een uiterste inschrijfdatum gehanteerd: 24 september 22.00 uur.

Inschrijven

Fiets tegen diabetes

Donaties

€2.080,-
€1.000,-
Caroline Holtslag - € 25 | Cayanda - € 10 | Samen fiksen we het!! - € 15 | Claudia - € 20 | - - € 25
Bekijk alle donaties

Teamleden

Evert-Jan

Daniël

Jeremy

Melvin

Albert

Albert

Aart

Roel

Arjan

Jo

Martin

Rouke

Dik

Wim-Paul

Jeroen

Roel

Wat is de reden dat jullie je tegen diabetes in zetten?

Team 'Fiets tegen Diabetes' bestaat uit familie en vrienden van Evert-Jan. Familie en vrienden die zich samen met hem inzetten voor de stichting Fiets tegen Diabetes die hij in 2019 heeft opgericht. Samen zetten we ons in om de doelen van Fiets tegen Diabetes te steunen. Zo fietsten we in februari 2020 samen de "Winter11stedentocht" (200 km), op 11 juli de "Noaberschaptocht" (220 km) en 26 september de "Fiets tegen Diabetestocht" (130 km). Ik (Evert-Jan Engeltjes) was 5 toen bij mij diabetes type 1 gediagnosticeerd. Niet alleen toen maar nog steeds beheerst deze ziekte mijn leven. En helaas niet alleen die van mij. Ook mijn gezin, familie en vrienden ervaren de directe en gevolgen van deze ziekte (en zijn bezorgd om de invaliderende gevolgen die dreigen). Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor ik er 4 keer per nacht uit moet vanwege hoge of juist te lage bloedsuikers, ik er weer niet bij ben met mijn hoofd of erg wisselend gestemd ben. En zo zijn er nog heel veel meer dingen die mijn leven en het leven van mensen met diabetes en hun naasten beïnvloeden. De grootste klap is wel de confrontatie met de eerste echt invaliderende gevolgen. Dit is nu 3 jaar geleden. Problemen in mijn ogen, precies in en nabij de plek waar je beelden gevormd worden. Meerdere bloedingen in mijn netvlies zorgen ervoor dat mijn zicht even in een rap tempo achteruit ging. Kort nadat onze prachtige prachtige dochter geboren was. We kwamen in we in een achtbaan van onzekerheden terecht en gingen van ziekenhuis naar ziekenhuis. Gelukkig zijn de bloedingen even een halt toegeroepen. Maar de kans dat ik blind word is steeds aanwezig. De enige manier om het echt te voorkomen is stabiele bloedglucosewaarden. En dat kan! Met de 'kunstmatige alvleesklier'. Gelukkig glooit er een beetje hoop aan de horizon door de "kunstmatige alvleesklier" van Robin Koops. Deze kunst alvleesklier zal binnen korte tijd beschikbaar zijn voor diabetes patiënten vanaf 18 jaar! Graag willen we dat jonge kinderen met diabetes type 1 het leed wat deze ziekte met zich mee brengt besparen en dat kan met de "kunstmatige alvleesklier"! Daarom zullen we ons dit jaar inzetten om de onderzoeken die nodig zijn om dit te realiseren te steunen. Ons team bestaat uit: Melvin, Anko, Daniël, Jeremy, Martin, Aart, Roel, Dik, Arjan, Martijn, Roel, Rouke en Evert-Jan

Waarom zouden mensen jullie moeten sponsoren?

Afgelopen jaar hebben we deze prachtige tocht gefietst en genoten van de geweldige sfeer! Graag willen we ons dit jaar weer inzetten om onderzoek te steunen voor de ontwikkeling van de kunst alvleesklier voor kinderen! We gunnen kinderen een zorgeloze toekomst en hopen zo een steentje bij te kunnen dragen!

Sponsor dit Team

E-mailadres

Volledige naam (niet verplicht)

Donatiebedrag

Exclusief €0,35 transactiekosten.

Stichting Fiets tegen Diabetes

Hellenbeekstraat 153, 8081HV Elburg

KvK-nummer: 74088971

BTW-nummer: 859768570

Contact

info@fietstegendiabetes.nl

+316 249 541 76