Fiets tegen diabetes

Fiets 29 juni 2024 ook de diabetes klassieker!! Keuze uit drie mooie tochten over de Veluwe.

Fiets jij mee
met de
Diabetes Klassieker?

Diabetes Klassieker 2024

Doe mee namens het Diabetes Fonds en maak het diabetes type 1 onderzoek van dr. Thomas van Sloten mogelijk. Van Sloten wil onderzoeken waarom mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes krijgen. En uiteindelijk een behandeling ontwikkelen om ziektes zoals dementie, beroerte en depressie te voorkomen.

De Diabetes Klassieker is een uniek fietsevenement over de Veluwe en Veluwezoom met prachtige en afwisselende landschappen. Samen met het Diabetes Fonds organiseren wij dit jaar de vijfde editie van dit evenement. Je kunt kiezen uit één van de drie routes: Recreatieve tocht, de Middenweg en Sportieve tocht.  Als je minimaal € 300,- ophaalt, ontvang je het unieke Diabetes Fonds-wielershirt. Doe mee en laat je sponsoren zodat dr. Van Sloten kan starten met zijn onderzoek! Iedereen vrij van diabetes, daar fietsen we voor.

Hoe het werkt

Meld je aan via de knop
Maak een actiepagina aan en start direct met donaties werven
Laat iedereen weten dat je meedoet aan de Diabetes Klassieker. En vraag hen om een donatie via de link naar je actiepagina.

   Doe mee

Het onderzoek

Dr. Thomas van Sloten werkt als internist en onderzoeker in het UMC Utrecht. Het frustreert hem dat mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes hebben dan mensen zonder diabetes. Ziektes als dementie, beroerte en depressie hebben een enorme invloed op het dagelijks leven van mensen. Daarom wil dr. Van Sloten onderzoeken hoe deze hersenziektes ontstaan én in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Impact is enorm

Dr. Van Sloten ziet de angst van mensen met diabetes type 1 en de gevolgen ervan. Mensen met een hersenziekte gaan enorm achteruit qua gezondheid. Bijvoorbeeld iemand die na verloop van tijd minder goed kan denken en uiteindelijk dementie krijgt, of iemands leven die van de ene dag op de andere compleet verandert door een beroerte. Dat is iets wat mij aangrijpt en daarom wil ik als arts hersenziektes voorkomen bij mensen met diabetes.

Geef jij ook om mensen met diabetes

Het uiteindelijke doel is dat er een behandeling komt om hersenziektes bij mensen met type 1 te voorkomen. Draag jij ook bij, zodat dr. Van Sloten dit belangrijke onderzoek kan starten?  Iedereen vrij van diabetes, daar fietsen we voor. Daarom zorgt het Diabetes Fonds ervoor dat onderzoekers daar hard aan werken. Help jij ook mee?

Over het onderzoek

De routes

Bij aankomst op het terrein krijgen deelnemers een kopje koffie of thee en een plak cake. Ook bij de verzorgingsposten kun je gratis wat eten en drinken. Overige aankopen bij de bar zijn tegen betaling, dit kan via een QR-code of contant.

Dit jaar zijn er drie routes voor zowel de sportieve- als de recreatieve fietser.    Alle drie de routes zijn uitgepijld + via de GPX de fietsen. Het GPX bestand van de route(-s) kan je midden juni downloaden.

Deelnemers kunnen onderweg op de verzorgingspost/posten genieten van een drankje + eten. Voor de recreatieve tocht is er vaak 1 post én voor de overige twee tochten zijn dit vaak 2 tochten.

Op het terrein zijn toiletten en douches aanwezig. Onderweg zijn er geen toiletten.

Recreatieve tocht (rond de 50 km)  De verzameltijd is om 10.00 uur. Tussen 10.15 uur tot 11.30 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.
De Middenweg (90 - 100 km)  De verzameltijd is rond 9.00 uur. Vanaf 9.30 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.
Sportieve tocht (120 - 140 km)  De verzameltijd is 8.15 uur. Tussen 8.30 uur en 9.00 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.

Doe mee

Partners