Let op! In tegenstelling tot vorig jaar is inschrijven op de dag zelf niet meer mogelijk - i.v.m. Corona wordt een uiterste inschrijfdatum gehanteerd: 24 september 22.00 uur.

Inschrijven

Bikkelen en doorzetten!

Op 2 februari fietst team 'Fiets tegen Diabetes' de tocht der tochten voor kinderen met diabetes!

Donaties

€917,-
€1.000,-
Jet - € 25 | Willem, Fenna en Niels - € 25 | Johan Snijder - € 10 | Tom Willems of Brilman - € 25 | Martin is Gay - € 10
Bekijk alle donaties

Sponsor deze actie

Emailadres

Volledige naam (niet verplicht)

Donatiebedrag

Exclusief €0,35 transactiekosten.

Waarom wij deze actie opgezet hebben.

De Friese Winterfiets Elfstedentocht. Meer dan 200 km strijd leveren. Door weer en wind, tegen de elementen fietsen. Met temperaturen net boven of misschien zelfs onder het vriespunt. Hoe zwaar gaan de omstandigheden het voor je maken?

De Friese Winterfiets Elfstedentocht is: avontuur, strijd, grenzen verleggen, schijnbaar eindeloos doorzetten, weinig supporters langs de wegen, hoofdzakelijk zelf voor je bevoorrading zorgen. Veel fietsers willen er niet eens over denken om deze tocht der tochten te fietsen. Voor anderen is het een heroïsche uitdaging, die ze zeker een keer willen hebben aan gegaan.

Leven met diabetes heeft veel overeenkomsten met de Friese Winter Elfstedentocht. Alleen er wordt niet gevraagd of je deze uitdaging wilt aangaan. Je moet hem aangaan, omdat je geen keuze hebt. Daarom verdienen deze strijders en doorzetters onze support. Daarom fietst team ‘Fiets tegen Diabetes’ de Friese Winterfiets Elfstedentocht.

Wat houdt deze actie in?

Team ‘FietstegenDiabetes’ bikkelt zich door de Winterfiets Elfstedentocht om geld in te zamelen voor onderzoek om de kunstalvleesklier voor kinderen en jongeren mogelijk te maken. Support ons met een donatie!

Niet Erben Wennemars, maar Evert-Jan is onze kopman. Hij gaat één van de grootste sportieve uitdagingen in zijn leven aan door met diabetes type 1 deze tocht te gaan fietsen. Mogelijk is hij zelfs de eerste die deze prestatie gaat neerzetten. Hij staat er niet alleen voor. Team ‘FietstegenDiabetes’ fiets met hem en voor hem en voor alle mensen met diabetes onder het motto ‘Samen staan we sterker, samen komen we er!’

Het zal nog donker zijn als één van de zwaarste fietstochten in Nederland op 2 februari 2020 van start gaat. Vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden en uitgeleid met het Friese volkslied begint team ‘FietstegenDiabetes’ aan de 210 kilometer lange fietstocht langs 11 Friese steden. Niet voor de heroïsche prestatie, maar vooral om te bikkelen voor de kinderen en jongeren met diabetes.

In de dagen voorafgaand aan de tocht gaan we onze prestatie promoten via: media, sociale media, mailing naar collega’s, familie, vrienden kennissen. Tijdens de tocht willen we regelmatig op Facebook en Instagram van ons laten horen. We hopen op veel support op welke wijze dan ook. Want ‘Samen staan we sterker, samen komen we verder!


Team FietstegenDiabetes bestaat uit:
Evert-Jan Engeltjes (33), Martin Aalbers (34), Rouke v.d. Hoek (35), Melvin v.d. Berg (38), Martijn Reuvers (40), Roel Reuvers (63), Dik Karsen (61) en Aart Engeltjes (60).

Volgauto (beschikbaar gesteld door Jan Bakker auto’s Elburg):
Lianne Engeltjes en Sabrina v.d. Berg

Stichting Fiets tegen Diabetes

Hellenbeekstraat 153, 8081HV Elburg

KvK-nummer: 74088971

BTW-nummer: 859768570

Contact

info@fietstegendiabetes.nl

+316 249 541 76